Emily Ehrlich została mistrzynią ITT National Champion na rok 2025.
Ehrlich jest jedną z głównych zawodniczek Blue Ridge Twenty 28 z Wirginii, czołowej kobiecej drużyny kolarskiej w USA, a jej zwycięstwo uczyniło ją mistrzynią ITT na rok 2025.
Roczne zawody w jeździe na czas Mistrzostw Narodowych to wyścig kolarzy, którzy ścigają się, aby ukończyć stosunkowo płaską, ponad 32 kilometrową trasę w obie strony w najszybszym tempie. Ehrlich zajęła pierwsze miejsce 21 maja z czasem 43 minut i czterech sekund oraz średnim tempem 28 mil na godzinę.
„To jest dla mnie wszystko” – powiedziała Ehrlich. „Jeśli była jedna rzecz w kolarstwie, kiedy zaczynałam jeździć i ścigać się, to właśnie to chciałam osiągnąć. Więc to naprawdę wydaje mi się kulminacją tego wszystkiego”.
Wcześniej, w tym 2025 roku, Ehrlich zajęła pierwsze miejsce w jeździe na czas Pan-American Continental Championships i pierwsze miejsce w wyścigu Valley of the Sun Race, co czyni ją rekordzistką w czterech wyścigach na czas. Ściga się od 2017 roku i wzięła udział w ponad 400 jazdach na czas.
W 2019 roku Ehrlich przeszła na weganizm jako kontynuację swoich buddyjskich nauk. Powiedziała Plant Based News, że stała się bardziej świadoma hodowli zwierząt i „nie mogła pozostać biernym obserwatorem”. Ehrlich dodała, że czuje, że „życie i działanie zgodnie z naszymi wartościami ma wielką moc” i że pielęgnuje przekonanie w całym swoim życiu osobistym i sportowym.
„Weganizm to naturalna filozofia dla sportowca, a dieta oparta na pełnowartościowych produktach roślinnych to wyraźna zaleta dla sportowca wytrzymałościowego, który przekracza granice” — powiedziała Ehrlich. „Mam najbardziej stały wysoki poziom energii, jedząc dietę bogatą w błonnik, zboża, fasolę i zieleninę”.
Ehrlich powiedziała PBN, że zawsze je owies przed treningiem i zaczyna każdy dzień od owsianki zrobionej z mleka sojowego i cynamonu. Jej celem jest spożywanie co najmniej siedmiu porcji roślin strączkowych dziennie, w tym tofu i innych fasoli. Powiedziała, że osiąga swoje cele dotyczące białka „bez wysiłku”. Podkreśliła również znaczenie błonnika w zdrowej diecie, „dla zapobiegania chorobom, zdrowia, poziomu energii, a nawet wyników sportowych”.
Jednym z posiłków Ehrlich jest „prosty” makaron warzywny z „mnóstwem zieleniny”. Dodała, że szpinak, jarmuż i inne liściaste warzywa „świetnie smakują” z makaronem lub z innymi zbożami i gotują się bardzo szybko. „Składniki odżywcze są bardzo ważne dla utrzymania doskonałej formy dzień po dniu”.
Ehrlich nie jest jedynym sportowcem, który stosuje dietę wegańską. Inna zawodniczka jazdy na czas i srebrna medalistka olimpijska Anna Henderson przeszła na weganizm po tym, jak „nawiązała to połączenie” między zwierzętami a mięsem. Powiedziała, że chciałaby, aby więcej kolarzy przyjęło ten styl życia.
Źródło: plantbasednews.org

Życiowy przegryw, który swoje kompleksy leczy wylewaniem żalu w internecie. Nie zawsze obiektywnie, ale za to szczerze.